A szingapúri pálya a várakozásoknak megfelelően kiválóan feküdt a McLaren-Hondának, de épp ez lett Fernando Alonso veszte, hiszen a 7. helyről rajtolva az első kanyarban már a 3. volt, amikor oldalról beleszállt a Max Verstappen Red Bullja, amit a korábbi ütközés után a pályára visszacsúszó Kimi Räikkönen lökött meg. A spanyol az ütközés után néhány kört még megtett, de a sérült autóval végül kiállni kényszerült.

Mivel elég rendesen összetört a McLaren, felmerült, hogy a Maláj Nagydíjra új motort kell szerelni az autóba, ami természetesen hátrasorolással járt volna, de a Hondánál úgy látják, megúszta az erőforrás.

“Fernando szingapúri erőforrását illetően tartottunk attól, hogy javíthatatlanul sérült, de szerencsére a Szakurában elvégzett alapos vizsgálatok után megerősíthetjük, hogy úra használhatja majd” – mondta a Honda F1-főnöke, Haszegava Juszuke.

Szingapúr után a McLaren szeretne Malajziában is jól szerepelni, de tisztában vannak vele, hogy a komoly egyeneseket magába foglaló szepangi pálya azért más kategória.

“Természetesen a Q3-as szereplésre hajtunk majd szombaton, ahogy tettük az előző futamokon is, de ez a pálya valószínűleg nem fekszik majd úgy nekünk, mint a szingapúri. Ahogy mindig, most is kulcsfontosságú lesz a megbízhatóság, ahogy az is hogy elkerüljük a rajtbaleseteket, persze könnyebb mondani, mint megcsinálni” – nyilatkozta a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier.