A McLaren három év küszködés után 2017 végén búcsút int a Hondának, hogy a jövő évtől a Renault erőforrásaival versenyezzenek.

Bár a franciák motorja így is a négyből a harmadik az erősorrendben, közvetlen ellenfélként pedig ott lesz a gyári csapat és a Red Bull is, a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier annyira bízik a saját képességeikben és kasztnijukban, hogy a konstruktőri 3. helyet és futamgyőzelme(ke)t tűz ki célul.

“2018-ra a célunk az, hogy a konstruktőri bajnokság 3. helyéért küzdjünk, emellett remélem, hogy ennél többet is elérhetünk, és annyi év után futamot is nyerhetünk” – nyilatkozta a spanyol Marcának, utalva arra, hogy a McLaren utoljára a 2012-es szezonzárón jutott a dobogó legfelső fokáig.

“Nem szeretnék hamis reményeket kelteni, teljesíthetetlen várakozásokat építeni a szurkolókban, de hiszem, hogy legalább egy futamot nyerünk majd.”

Boullier elsősorban az általuk mindig is kitűnőnek vélt kasztnira alapozza a hitét:

“Ezen a téren mindig is ott voltunk az első háromban, viszont elég távol voltunk ettől a helyezéstől az elmúlt három évben. A Renault-val most jobb motorunk lesz, hogy így visszajuthassunk az élmezőnybe.”