A múlt pénteken, a Szingapúri Nagydíj első edzése után végre hivatalossá vált, hogy a McLaren az idény végén búcsút int a Hondának, 2018-ra a Renault erőforrásaira vált, míg a Toro Rosso megkapja a japánok motorját a jövő évre.

Úgy tudni, az eredeti, a csapatoknak is előnyösebb határidő az Olasz Nagydíj lett volna, azonban a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier szerint a mostani véglegesítés sem okoz komoly csúszást a jövő évi felkészülésben.

“Természetesen kihívást jelent a dolog, mostantól éjt nappallá téve kell dolgoznunk, hogy behozzuk az ideális időponthoz képest pár hetes késést. De két hét behozható. Ez nem fog hátrányt jelenteni a jövő évre. Nyilván nincs meg a tapasztalatunk (a Renault-motorral), mint a többieknek, ezért még ki kell ismernünk a csomagot, de szerintem bízhatunk benne, hogy a mérnökeink jól dolgoznak és be tudnak hozni két hetet. Mindenesetre óriási munka lesz, de örömmel látom, hogy buzog az energia a csapatnál, a lehető leggyorsabban le akarjuk dolgozni a hátrányt” – magyarázta a francia szakember.

Boullier hozzátette, hogy nem lesz szükség “forradalomra” a jövő évi autó tekintetében, továbbvihetik a csapat által többször is a mezőny egyik legjobb kasztnijának tippelt MCL-32-es alapjait. Egyelőre nem is állnak át teljesen a 2018-as fejlesztésre:

“Nem, egyáltalán nem. Egyszerűen arról van szó, hogy bele kell húznunk, hogy beérjük magunkat, de amint ez sikerül, visszaállunk a szokásos munkamenetre, ami most más, mint tavaly volt, hiszen a motor cseréje ellenére az új autó evolúciót és nem revolúciót jelent.”