Stoffel Vandoorne autójában hazai versenyére, a Belga Nagydíjra szereltek frissített Honda-erőforrást, hogy aztán Olaszországban Fernando Alonso kapja meg a még újabb motorváltozatot, azonban a belga pilótánál végül Monzában is cserére kényszerültek, mindkét hétvégén hátrasorolást kapott.

Miután az Olasz Nagydíjat műszaki hiba miatt nem tudta befejezni – potenciális pontszerzést bukva ezzel –, Vandoorne McLarenjébe a hétvégén következő Szingapúri Nagydíjra megint újabb erőforrás kellhet, azaz újabb büntetés várhat rá. A végső döntés még nem született meg.

“Az idény során Szingapúr az egyik legjobb esélyeket nyújtó helyszín arra, hogy kihozzuk a maximumot a csomagunkból. Keményen dolgoztunk, hogy elkerüljük a büntetéseket, amelyek megakadályozhatnák az előrelépést, bízunk benne, hogy Stoffelnél nem lesz szükség új erőforrásra, azonban még várunk a hivatalos megerősítésre (a Hondától)” – mondta a versenyfőnök, Eric Boullier.

“A Hungaroring után is lesznek a legjobb esélyeink, Szingapúrban a cél az lesz, hogy mindkét autóval a Q3-ba jussunk” – szögezte le a szakember.

Alonso szintén bízik abban, hogy a rövid egyenesekkel, sok-sok kanyarral tűzdelt utcai pályán a hungaroringihez hasonló jó eredmény várható tőlük – már ha bírja az autó a kockás zászlóig.

“Tudtuk, hogy a spái-monzai dupla hétvége nehéz lesz számunkra, de négyből három kiesés azért kiábrándító. Ugyanakkor azért jobb tempót mutattunk, még ha pontokra nem is tudtuk váltani” – kezdte a spanyol.

“Búcsút intettünk Európának, jönnek a tengerentúli versenyek, kezdődik a szezon utolsó szakasza. Szingapúr jó kezdőpont, a szezon egyik olyan helyszíne, amelyik feküdhet a csomagunknak, valódi esélyt nyújt a jobb eredményre. Szingapúr a Kelet Monacója, csillogó utcai pálya a város szívében. Kemény verseny, nagy a forróság és a páratartalom, ami az autókat és a pilótákat is megviseli. Ugyanakkor nagyon élvezetes a pálya, huplis, szűk, kihívást jelent, de nagy örömöt ad, amikor sikerül összefűzni. A kanyarokban jó tapadás, nagy leszorítóerő kell, szóval egyértelműen jobbak az esélyeink, persze ehhez megbízhatóság is kell.”