Fernando Alonso mclarenes szerződése 2017 végén lejár, a spanyol pedig keresi a lehetőséget, hogy versenyképes, nyerő autóba ülhessen. A Ferrarinál és a Red Bullnál 2018-ra nincs hely, de a Mercedes még nem hosszabbított Valtteri Bottasszal.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff tisztázta, hogy az elvi lehetőség csakis elvi, a 2007-es kaland után, amikor Alonso a McLaren-Mercedesnél komoly belháborút vívott Lewis Hamiltonnal és a csapat számára 100 millió dolláros büntetéssel végződő kémügyet is mozgásba hozta, nem szerepelhet a jelöltjeik között:

“Már korábban is beszéltünk erről: Fernandónak van már múltja a Mercedesszel, méghozzá nem a legjobb. Nem kérdés, hogy nagyon ügyes versenyző, de számunkra nem opció” – szögezte le az osztrák.

“Szóval a jelenlegi állás szerint szeretnénk Valtterivel folytatni, de a szerződés részleteit és 2018-on túli folytatás kérdését még rendezni kell. Egyszerűen szeretném átlátni, hogyan alakul a 2019-es és 2020-as pilótapiac. Lesznek üresedések, lesznek újra a piacra lépő versenyzők” – tette hozzá.