A McLaren a héten, az ifjonc hazai futama előtt jelentette be, hogy az idén bemutatkozott Stoffel Vandoorne 2018-ban is marad a csapatnál. A wokingi alakulat másik pilótája, Fernando Alonso még nem rendelkezik szerződéssel a jövő évre, és egyelőre nem is tudni, mi lesz a kétszeres világbajnok spanyollal. Korábban szeptemberre ígérte a döntést, de nemrég már november-decembert emlegetett.

Spában megkérdezték, Vandoorne hosszabbítása jelent-e valamit a döntését illetően.

“Akkor döntök a jövőmről, amikor én szeretnék, ennyi, ez nem változtatott semmit. Hosszabbítottak Stoffellel, ez a logikus, fantasztikus munkát végez újoncként és remélhetőleg jövőre még jobb lesz. Ha versenyképesebb az autó, ő is jobban megmutathatja, mire képes, biztos vagyok benne, hogy kulcsszerepe lesz a McLaren jövőjében, szóval sima ügy volt a döntés” – mondta.

A McLaren motorszállítója, a Honda a spái hétvégére új fejlesztéseket hozott az erőforráshoz, azonban a frissített darabot – 35 helyes hátrasorolásért “cserébe” – csak Vandoorne kapja meg. Alonsót nem zavarja a dolog.

“Nagyon kis dolog, ha nem cserélek motort, akkor nyilván nem nagy dolog, én ugyanazzal a motorral megyek (mint korábban). Én nem kapok hátrasorolást, ugyanis nincs semmi, amit cserélni lenne érdemes, nem lenne nagy előrelépés.”

“Meglátjuk, mi lesz, két nehéz hétvége vár ránk Spában és Monzában, az idény két legmotorközpontúbb pályáján. Tudjuk, hogy nehéz lesz pontot szerezni, tökéletes hétvégéket kell hoznunk.”