A hétszeres világbajnok Michael Schumacher az 1991-es Belga Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a Jordannél (a 7. helyre kvalifikált, de műszaki hiba miatt rögtön a verseny elején kiesett), a következő évben Spában a Benettonnal pedig megszerezte első futamgyőzelmét is, miután egy kisebb hiba után az élmenő Nigel Mansellnél három körrel előbb váltott száraz gumikra, átvéve ezzel a vezetést.

A 25 éves jubileum kapcsán a hétvégén az F1-legenda szintén versenyző fia, Mick apja 1994-es Benettonjával tart majd bemutatót Spa-Francorchamps-ban vasárnap délben, erősítette meg közös menedzserük, Sabine Kehm a korábbi híreket szerdán.

F1: Hivatalos, a kis Schumacher pályára lép Belgiumban – videó 1

Schumacher 1992-es spái győzelméhez még további 90-et gyűjtött pályafutása során, ami még sokáig élő rekord lesz, 68 pole-ját viszont a hétvégén beérheti majd a mercedeses Lewis Hamilton (aki amúgy a 200. nagydíján indul vasárnap). A 48 éves Schumacher egy 2013. végi síbalesetben súlyos agysérüléseket szenvedett, 2014 nyara óta a család svájci otthonában ápolják, állapotáról szinte semmit sem tudni.

A 18 éves kis Schumi a gokartozás után 2015-ben váltott formaautózásra, két Forma-4-es szezon után idén már a Forma-3-as Európa-bajnokságban küzd, rendszeres pontszerzések és egy dobogós helyezés után jelenleg a szezon kétharmadánál 11. a pontversenyben.