A McLaren neveltje, Stoffel Vandoorne a 2016-os Bahrein Nagydíjon már beugrott a sérült Fernando Alonso helyett, azonban első teljes szezonját csak idén kapta meg a csapattól.

A 2015-ös GP2-es bajnoki címet példátlan fölénnyel megszerző belga ifjonc az F1-ben mutatott eddigi teljesítménye elmaradt az elvárásoktól, de a wokingi csapatnál továbbra is hisznek benne, tanúbizonyság, hogy a hétvégi, hazai versenye előtt be is jelentették Vandoorne 2018-as szerződéshosszabbítását.

“Amikor 2016 végén bejelentettük, hogy Stoffel 2017-től a McLaren-Honda versenyzője lesz, utaltunk arra, hogy a tervek szerint éveken keresztül nálunk vezet majd. A terv nem változott, így örömmel erősítem meg, hogy jövőre is nálunk versenyez majd” – mondta a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier.

“Ahogy minden újoncnak, neki is sokat kellett tanulnia az első Forma-1-es idénye első felében, de mi igazán hiszünk benne, és folyamatosan javul is. A csapattársa (Fernando Alonso) igen kemény ellenfél – és ezzel még alá is becsültem, hiszen pillanatnyilag talán a mezőny legjobb versenyzője –, de Stoffel komoly tehetsége és erős ambíciója biztosítja, hogy nagy dolgokat érhet el majd velünk a jövőben” – tette hozzá.

Vandoorne elküldése persze a múlt mellett a bizonytalan jövő miatt sem volt valós opció, hiszen egyelőre nem tudni, hosszabbít-e Alonso, két pilótát egyszerre pedig egyetlen csapat sem akar cserélni az idények között.