A McLaren-Honda a 2017-es szezon addigi legjobb eredményével, kettős pontszerzéssel zárta a nyári szünet előtti utolsó versenyt, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A csapat és Fernando Alonso valamelyest elégedetten mehetett vakációra, de a kétszeres világbajnok spanyol most már türelmetlenül várja, hogy újra vezethessen az egyik kedvenc pályáján:

“Imádom a nyári szünet utáni első versenyt! Nagyszerű érzés kipihenten, felfrissülve visszatérni, készen az idény második felére. Élveztem a családommal és barátaimmal töltött időt, de keményen edzettem is, alig várom, hogy újra autóba ülhessek.”

“Spa lenyűgöző, sokunknak ez a kedvenc pályája. Legendás hírű helyszín, méghozzá megérdemelten. Az Eau Rouge bevételéhez egyetlen más kanyar sem hasonlítható. Az ember olyan mélyen ül az autóban, az emelkedő pedig olyan meredek, hogy kapaszkodás közben csak az eget látni – egészen szürreális.”

Alonso: Csak az eget látni 1

Kipihente magát

Bár Alonso elismeri, hogy a gyors belgiumi pálya nem igazán fekszik majd a McLaren-Hondának, alapvetően pozitívan bizakodóan beszél – talán már eldöntötte, hogy jövőre is marad a csapatnál?

“Az idény előrehaladtával egyre erősödünk, bízom benne, hogy a szezon második fele további pontszerzéseket hoz majd. Ez a futam nagy kihívás lesz a csapat számára, ugyanis a kör közel kétharmadán padlógázon vagyunk, ami az autó és a pilóta számára sem könnyű. Tudjuk, hogy kemény munkára lesz szükség, hogy valami eredményt elérjünk itt, de a kör hosszú, bőven van előzési lehetőség, szóval mindent beleadunk majd, hogy a maximumot hozzuk ki a hétvégéből.”