Fernando Alonso mclaren-hondás szerződése az év végén lejár, és egyelőre nem tudni, hol is folytatja a kétszeres világbajnok jövőre. Még az sem világos, új motorra – Renault-ra – vált-e a McLaren a Hondáról, és hogy ki vezet majd a Ferrarinál, a Mercedesnél és a Renault-nál a következő évben.

A helyzet továbbra is képlékeny, ezért Alonso nem feltétlenül dönt a korábban szeptemberre kitűzött határidőig.

“Továbbra is a Forma-1 a prioritás, az F1 az életem, a világbajnoki cím megnyerése a célom. De ha nem látok olyan projektet, ami lehetővé tenné ezt számomra, akkor az F1-en kívül is körülnézek – de a döntést csak novemberben-decemberben hozom meg. Addigi minden lehetőséget megpróbálok” – mondta a spanyol a CNN The Circuit műsorának.

Alonso idén már kirándult a száguldó cirkuszon kívülre, a Monacói Nagydíj helyett az amerikai Indy 500-on próbált szerencsét, ám hiába ment igen jól, a Honda-motor ott is cserben hagyta. A 36 éves pilóta azt mondja, nem mondott még le a hármas korona (Monacói Nagydíj, Indy 500, Le Mans-i 24 órás) megszerzéséről, ezért az USA-ba való visszatérés is a pakliban van: “Előfordulhat. Szívesen visszamennék, de nem feltétlenül a közeljövőben kerül erre sor.”