Továbbra sem tudni, a McLaren marad-e a Hondával, vagy három év szenvedést követően (ideiglenesen) búcsút intenek a japán gyártónak, de annyi biztos, hogy a motorszállítónál mindent beleadnak, hogy az év végéig fejlesszék az erőforrást.

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke további két-három fejlesztési lépcsőt ígér a maradék kilenc fordulóra.

“Újabb két fejlesztési lépcsővel készülünk, de még három is lehet belőle. Mindenesetre megyünk tovább előre. Természetesen a csomagok bevezetésének taktikáján is el kell gondolkodni, és nyilván a büntetéseket is el kell kerülni, főleg az olyan helyszíneken, mint például Szingapúr” – nyilatkozta a Racernek.

Haszegava kiemelte, hogy az idény során a Honda motorja javul a legnagyobb mértékben: “Csökkentjük a lemaradást, persze ez így természetes, hiszen mi vagyunk hátul.”

A jövő heti Belga Nagydíjnak komoly, döntő szerepe lehet, ha a Honda motorja Spában (és az következő futamon, az Olasz Nagydíjon) nem mutat javulást, Fernando Alonso a McLaren-Honda elhagyása mellett dönthet, sőt akár a csapat is mondhatja, hogy elég volt – mind a kétszeres világbajnok, mind a wokingi alakulat szeptemberre tűzte ki a jövőt illető döntés határidejét.