A pilóták régóta célozgatnak arra, hogy a Pirelli túl kemény gumikat készített az idei szezonra, a kemény keveréket például egyáltalán nem is fogják használni. Sokak szerint a jelenlegi ultralágy pont jó lenne szuperlágy guminak, és lehet, hogy az olaszok is egyetértenek ezzel.

A Pirelli főnöke, Mario Isola szerint jövőre ugyanis egy hatodik keverék is bemutatkozhat a jelenlegi kemény, közepes, lágy, szuperlágy és ultralágy mellett, keményíteni pedig nyilván nem lenne értelme.

A Pirelli a héten a Hungaroringen Valtteri Bottas segítségével végzett gumitesztet, Barcelonában pedig Antonio Giovinazzi, a Ferrari tesztpilótája segített a 2018-as gumik fejlesztésében. Az idén még több kétnapos gumitesztet tartanak.

“Az eredményektől függően döntünk a keverékek számáról” – mondta Isola. “Személy szerint úgy gondolom, felmehetnénk hatra, ami lehetséges. A keverékek számával kapcsolatban mi teszünk ajánlást az FIA-nek, amely általában elfogadja, mert nincs is oka nemet mondania nekünk.”

“Valójában az idei szezonra is tíz keveréket homologizáltunk, az öt alapkeveréket, illetve öt tartalékot. Nincs szükségünk a csapatok jóváhagyására, az abu-dzabi szezonzáró után ki is próbálhatják az új terméket.”