Sebastian Vettel ferraris szerződése az év végén lejár, és bár az elnök kijelentette, hogy részükről jöhet a folytatás, a németnek csak alá kell írnia, a négyszeres bajnok egyelőre kivár.

A háttérben egyesek szerint az húzódik, hogy a Mercedesnél 2018-ra és 2019-re is akadhat szabad hely, hiszen Valtteri Bottasszal csak az idei évre írtak alá, Lewis Hamilton szerződése pedig jövőre jár le, a német csapat pedig szeretné is elcsábítani a német sztárt.

Alátámasztja a fentieket, hogy a Mercedes-főnök Toto Wolff néhány napja arról beszélt, hogy az idei pilótapiacot 2019-et is figyelembe véve kell értékelni, emellett az osztrák nemrég Vetel 30. születésnapi partiján is ott volt Svájcban.

Vettel korábbi Forma-1-es főnöke, a Red Bull-os Christian Horner sejteni véli, mire megy ki a játék, de nem hiszi, hogy a német átigazol a Mercihez.

“Nagyon meglepne, ha Seb elhagyná a Ferrarit. Szerintem Toto azt duruzsolja a fülébe, hogy csak egy évet hosszabbítson, míg a Ferrarinál megmondták neki, hogy három év vagy semmi” – magyarázta.

“Szerintem végig akarja vinni, amit elkezdett a Ferrarinál. Céllal ment oda, azzal, hogy felépítsen valamit, hogy megismételje, amit Michael Schumacher tett. Az eddig elért fejlődés után most távozni félmunka lenne.”

F1: Vettel a Mercedeshez? Nagyon meglepődnék! 1

Horner a bakui ütközés kapcsán más párhuzamot is vont Vettel és az eredményei mellett szabálytalanságairól, balhéiról is híres Schumacher között.

“Sebastian borzasztóan akarja az eredményeket, számára sokat jelentnek a rekordok. Michael volt a bálványa, és szerintem néha benne is látjuk a bármi áron győzni akarás gyilkos ösztönét. Néha elkényeztetettnek látszhat, de próbáljuk beleképzelni magunkat a helyébe! Felemelte a Ferrari onnan, ahol a csapat volt, nagy szerepe volt ebben.”

“Sebastian nagyon érzékeny és egy nagyon kemény küzdelem részese most. Érzi, hogy idén újra bajnok lehet, és tudja, hogy mindenre szüksége lesz a Mercedes ellen, hogy ezt el is érje. Nála nincs szűrő aközött, amit gondol és amit mond vagy tesz, ami egyrészt nagyszerű vonás, másrészt viszont bajba is keveri őt.”