Az idei Monacói Nagydíjon még versenyző Jenson Buttont kérték fel, hogy készítsen interjút a 2017-es Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésének első három helyezettjével.  A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, immár ötödik alkalommal szerezte meg a pole-t hazájában, mögötte a két ferraris, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel végzett.

A versenyzők gyors körük végén nem a bokszba, hanem a célegyenesbe hajtottak, és az autóból kiszállva, azonnal David Coultharddal és Buttonnal találták szembe magukat. Buttont mint versenyzőt elsősorban az érdekelte, hogy milyen vezetni az új autókkal a pályán. Hamilton és Vettel is visszaigazolta pozitív érzéseit ezzel kapcsolatban.

A legjobbak első mondatai az időmérő után:

Lewis Hamilton (1.):

Hihetetlenül jól érzem magam, főként, hogy ilyen jó közönség van végig a pályán.  Rengeteg támogatást kaptam a hétvégén, meg kellett hálálnom ezt.  Nagyon tetszik, amikor zűrösek a körülmények. Igazi angol időjárás, itt nőttem fel, ezt ismerem.  Nagyon jól érzetem magam. Amikor elkezdett száradni a pálya, akkor pedig rendesen is kezdett működni az autó.

Kimi Räikkönen (2.):

A változó körülmények között nem volt ideális vezetni.  A hétvégén most volt a legjobb az autó, de nem volt elég jó az első helyhez. Megpróbáljuk befogni őket a versenyen. Nincs mit vesztenem, nekivágok és minél több pontot akarok szerezni a csapatnak.

Sebastian Vettel (3.):

Tegnap még nem voltunk elégedettek az autóval, de ma délelőttre sokat javult. Sajnos a Q3-as köröm nem volt az igazi. Fantasztikus az idei autókkal itt száguldani, főként azokon a kanyargós részeken, ahol padlógázzal hajtunk át.