Három bajnoki pontot szerzett a Williams-csapat, így összetettben 40 ponttal állnak az ötödik helyen a konstruktőri bajnokságban. Mindkét pilótájuk jól szerepelt az Osztrák Nagydíjon, Felipe Massa a kilencedik, Lance Stroll a tizedik helyet szerezte meg a spielbergi futamon.

“A keményebb gumikon futottunk hosszú távot, majd az ultralágyakkal rövidebbet, így a végén képesek voltunk támadni Esteban Ocont, de sajnos a pozíciót nem tudtuk megszerezni. Lance Strollnak Magnussen és Palmer ellen is kellett védekeznie, amit sikerrel végre is hajtott, így összességében sokkal jobb napot zárhattunk, mint a szombati volt” – nyilatkozta Paddy Lowe.

“A kilencedik hely alapvetően nem adhat okot nagy ünneplésre, de így, hogy a 17. pozícióból indultam, fantasztikus eredmény. Nagyon jó rajtot vettem, sikerült átkeverednem a káoszon és remek első kört futottam, a kvalifikációhoz képest is remek tempóm volt. Ezzel kapcsolatban egyébként van mit megbeszélnünk a csapattal. Csupán a verseny vége volt kissé kiábrándító, mert nem tudtam megelőzni Ocont. A kanyarokban szorosan mögötte voltam, de az egyenesekben nehéz volt mögötte maradni. Boldog vagyok, hogy mindkét autót pontszerző helyen hozhattuk be ma!” – értékelte a futamot Felipe Massa.

Lance Stroll is pozitívan nyilatkozott a futamról: “A mai nap megmutatta, hogy a versenyen bármi megtörténhet, az időmérővel még nincsen vége a futamnak. Nagyon örülök, hogy a 18. helyről indulva végül a tizediken fejezhettem be a futamot. Nem volt könnyű verseny, de a rajt után remek helyre kerültünk és csupán arra kellett koncentrálni, hogy megőrizzük a pozíciónkat, óvjuk a fékeket és a gumikat a futam végéig. Közben Magnussen és Palmer ellen kellett védekeznem. Azt azonban ki kell derítenünk, hogy mi történt velünk a kvalifikáción.”