Fernando Alonso mclarenes szerződése 2017 végén lejár, az elmúlt két és fél szezon vergődése alapján pedig igen valószínűtlen a hosszabbítás. A hamarosan 36. születésnapját ünneplő kétszeres világbajnok számtalanszor elmondta már, hogy jövőre nyerni akar, biztosra szeretne menni, ezzel a hozzáállással keres lehetőségeket.

Mivel a Red Bullnál nincs hely, csak az idén a a bajnoki címért küzdő Mercedesnél és Ferrarinál lenne esélye a győzelemre, és menedzsere, Flavio Briatore immár nem is titkolja, hogy a két csapat valamelyike a cél:

“Fernandónak a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz kell mennie” – szögezte le a német Auto Motor und Sportnak. “A Renault még elég messze van attól, hogy élcsapat legyen” – utalt arra, hogy az Alonsót 2005-2006-ban bajnoki címekig juttató enstone-i alakulat egyelőre még az építkezési fázisban jár.

Briatore rámutatott, milyen nehéz az F1-ben győztes autóba ülni: “Európában tíz vonzó fociklub van. Messinek sokkal több lehetősége lenne átszerződni, a Forma-1-ben csak három csapattal lehet győzni.”

F1: Kimondták, Alonso célja a Merci vagy a Ferrari 1

Bár egyelőre a Ferrarinál és a Mercedesnél is lehet üresedés 2018-ra, Maranellóból elég csúnyán távozott Alonso, és a Mercedesnél is tarthatnak tőle, ugyanis 2007-ben a német márka még gyári partnerként, résztulajdonosként volt jelen a McLarennél, amikor Alonso ott is balhét kevert és egy év után lelépett.

“Az csakis Ron Dennis hibája volt. Ő okozta a problémát a McLarennél 2007-ben, a Mercedesnek semmi köze nem volt a dolgokhoz” – mondta erre Briatore.