Nagyon úgy fest, hogy a McLarennél a harmadik pocsék szezonra betelt a pohár és búcsút intenek a 2015-ben kizárólagos gyári partnerként csatlakozott Hondának. A legvalószínűbb lépés a korábbi partner Mercedeshez való visszatérés, de akár egy csavar is lehet a dologban.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier Bakuban a brit Sky Sportsnak felvetette, hogy ideiglenes válásról is lehet szó, egy-két év után akár újra összeállhatnának a Hondával, ha jól alakulnak a japánok dolgai:

“Papíron nem rossz stratégia az. Ha mehetünk egy másik motorral, amíg a Honda versenyképes nem lesz, miért is ne? Egyebek mellett ezt a lehetőséget is mérlegelhettük” – mondta.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff a múlt héten arról beszélt, hogy amíg a McLaren és a Honda viszonya nem rendeződik, ők nem fogják beleártani magukat az ügybe, Bakuban pedig határidőt is szabott:

“A nyári szünet végére tudnunk kellene valamit. A McLarennek valószínűleg már ennél előbb is tudnia kell, mi lesz, de újra leszögezem: mi nem folyunk bele a Honda és a McLaren viszonyába. Mi nem leszünk válóok. Csakis akkor tárgyalunk, ha a McLaren eljut arra a pontra, hogy új motorra van szükségük.”

Eric Boullier a hétvégén azt mondta, a jövőt illető döntés “hetek kérdése”.