Fernando Alonso az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén inkább csak ún. mozgó sikán volt, a Q1-ben a Red Bull-os Daniel Ricciardo a gyors körén meg is előzte a spanyolt, aki később visszavette a pozíciót az ausztráltól. A kétszeres világbajnok nem csodálkozott, hogy Ricciardo megelőzte, ahogy az edzéseken más riválisok is tették:

“A kör kezdetén valószínűleg megzavarjuk őket, mert olyan lassúak vagyunk, hogy azt hiszik, levezető körön vagyunk, a bokszutcába indulunk. De nem, ez a valós tempónk, gyors kört kezdünk, de a lassúságunk meglepi őket. Megelőznek az első kanyarban, én visszaelőzök a másodikban, ezzel oda is kör mindkettőnknek, így volt ez tegnap és ma is. Végül és és Ricciardo is megfutottuk a leggyorsabb körünket, szóval nem lett gond, és sajnálom, hogy meglepő a tempónk, de ez van.”

F1: Alonso tök utolsó, de a pontszerzésre gondol 1

A végül a 16. helyen záró Alonso az erőforrás-részelemek cseréje miatt vasárnapra 40 helyes rajtbüntetést kapott, így az utolsó, 20. rajkockából indul, de úgy véli, ezzel és a lassúsággal együtt is lehet esély a pontszerzésre:

“Ma ügyesen készültünk a futamra, csak egy szett gumit használtunk el, kevés benzinnel több dolgot is megnéztünk. Tudjuk, hogy nem vagyunk versenyképesek itt, de a futam hosszú és megterhelő lesz. Szinte mindenkitől láttunk hibákat, csak vigyáznunk kell, hogy mi elkerüljük őket. Az ilyen futamokon a célba érés a cél, az adatok gyűjtése, az autó fejlesztése. Vigyázni kell, hogy elkerüljük a falakat, bízzunk a szerencsénkben, hátha még pontot is hozunk!”