A Renault F1-es főnöke nemrég bejelentette, hogy az idei évben már nem érkezik nagy fejlesztési csomag a motorjukhoz, a Red Bull hiába várt erre már a szezonkezdet óta.

Az energiaitalos csapat főnöke, Christian Horner most az alakulathoz idén csatlakozott üzem- és kenőanyag-szállítótól, az ExxonMobiltól várja a teljesítménynövekedést:

“Nos, a Renault így döntött. Mi örömmel fogadunk bármit bármikor, lehetőleg minél korábban. Tudtuk, hogy Montreal nehéz lesz számunkra, ahogy a következő két futam, az azerbajdzsáni és az ausztriai is, a következő friss motort valószínűleg az utóbbin szereljük be. Remélhetőleg az hoz egy kis előrelépést, ugyanis az üzemanyag-szállítónk, az ExxonMobil nagyszerű munkát végzett eddig a teljesítmény javítását illetően, ezen a területen bőven van még potenciál” – nyilatkozta a Forma-1 hivatalos oldalának, hozzátéve, hogy nem érte sokként a Renault bejelentése.

“Már semmin sem lepődök meg. Az ember abból dolgozik, amije van, ezután is megyünk előre, igyekszünk a maximumot nyújtani. Ahogy mondtam, nagyon bízunk az ExxonMobilban a teljesítményt illetően, az elmúlt három futam ígéretes volt, meglátjuk, mit hoz Baku.”