A múlt hétvégi Kanadai Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton elképesztő körrel megszerezte pályafutása 65. pole-ját, amivel az örökranglista második helyére lépett bálványa, az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok Ayrton Senna mellé.

A legendás brazilt és a Mercedes angolját is időmérős specialistaként emlegetik, a pályafutása során mindkét versenyzővel dolgozó Paddy Lowe szerint pedig teljes joggal helyezhető egymás mellé Senna és Hamilton:

“Magától értetődik, hogy mindketten a sportág történetének legnagyobbjai közé tartoznak. Hogy Lewis van-e olyan gyors, mint Ayrton volt? Igen, semmi kétség. A nagy versenyzők képesek elképesztő köröket előhúzni a kalapból, ahogy most Lewistól is láthattuk” – nyilatkozta a montreali kvalifikáció után a tavalyig a Merci technikai igazgatójaként dolgozó szakember.

“Valószínűleg a Mercedes becslései és szimulációi alapján sem volt ilyen kör az autóban, nem is számoltak vele mára. A harmadik szabadedzés után arra számíthattak, hogy a Ferrari verni fogja őket, de Lewis kiment és mindent beleadott.”

“A nagyok sem képesek erre minden egyes szombaton, de időről időre hoznak egy elképesztő kört amire az ember csak azt mondhatja, húha, ez honnan jött? Lewis egyértelműen képes erre, ahogyan Ayrton is képes volt.”

Igazi hegymászó az új Suzuki Swift