A Forma-1-es Kanadai Nagydíj első körén rögtön két pilóta búcsúzott, amikor a Toro Rossó-s Carlos Sainz ráhúzta autóját Romain Grosjean Haasára, megpördült, majd az irányíthatatlan versenyjárgány Felipe Massa Williamsét is elsodorta.

A futam után a versenybírók megvizsgálták az esetet és egyértelműen Sainzot találták felelősnek a baleset előidézésében, ezért a nem elég körültekintő spanyol pilótának háromhelyes rajtbüntetést osztottak ki a következő futamra, az Azerbajdzsáni Nagydíjra. Két büntetőpontot is kapott, az elmúlt 12 hónapban így 7-nél jár.

Sainz utólag azt mondta, egyszerűen nem látta Grosjean autóját:

“Fogalmam sem volt, hogy a tükör holtterében ott a Haas, és miután összeértünk, én is csak utas voltam az autóban, amikor kiütöttem Felipét, aki Romainnal és velem együtt talán a nap legszerencsétlenebb versenyzője volt. A 2-es kanyar kijáratánál megnéztem a tükröt, láttam a Renault-t és egy másik autót két-három hossznyi távolsággal hátrébb, velük nem is foglalkoztam, Alonsót támadtam, aztán egyszer csak ott volt Romain mellettem. Visszatekintve sem tehettem volna semmit másképp, ugyanis a tükörben egyáltalán nem láttam, hogy Romain ott van tőlem jobbra.”