A McLaren idén az évek óta nevelgetett újoncát, Stoffel Vandoorne-t ültette Fernando Alonso mellé, de a 2015-ben a GP2-es bajnokságot sosem látott fölénnyel megnyerő belga a Forma-1-ben eddig nem remekelt.

Vandoorne minden közös időmérőn kikapott Alonsótól – Montrealban is a Q1-ben búcsúzott, míg a spanyol a 12. lett –, és a futamokon is színtelen a szereplése.

1997 világbajnoka, a kanadai Jacques Villeneuve a montreali versenyhétvégén nyilatkozva nem is kímélte Vandoorne-t.

“Csalódás, ugyanis egyszer sem volt Alonso ellenfele. Pedig ha nem veri Alonsót, akkor semmiképp sem nevezhető nagyszerűnek, de még jónak sem. Amikor én 1996-ban bemutatkoztam, többször is megvertem a már befutott Damon Hillt. Az első nagydíjamon a pole-ra juttattam a Williamst. A Forma-1-ben magasan kell hogy legyen a léc” – magyarázta.

F1: A világbajnok beszólt a McLaren-újoncnak 1

Az egykori Tyrrell-, Jordan-, Benetton- és McLaren-versenyző, Forma-1-es szakkommentátor Martin Brundle elnézőbb:

“Az első hat versenyhétvégéjén tényleg nem mutatott sokat, de azért előlegezzük meg neki a bizalmat, hiszen az ő korában nem felejt el az ember nyerni csak úgy, márpedig a többi kategóriában nyert. Azért sem fair kritizálni, mert nem jó az autója. Én továbbra is hiszek Stoffelben, és biztos vagyok benne, hogy a McLaren is.”