Lewis Hamilton pályafutása során első ízben bekerült a Forbes sportolói kereseti listájának top10-e, a háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta épp a 10. A lap számításai szerint az angol versenyző évi 46 millió dollárt keres.

Az első százba még két Forma-1-es fért be, de ők kapásból a top20-ban vannak. A ferraris Sebastian Vettel a korábbi 41 millió dollár helyett most csak 38,5-lel szerepel a listán, ugyanakkor így is a 14. (az előző évben a 19. volt), míg a mclarenes Fernando Alonsót 36 millióval épp a 20. helyre sorolták.

A lista pikantériája, hogy a kereseti bontások alapján Hamilton és Vettel fizetése gyakorlatilag megegyezik (38 és 38,5 millió dollár), de míg az angol a különböző reklámszerződésekből – Loreal, Monster, Bombardier stb. – további 8 milliót kaszál, a visszahúzódó német neve mellett összesen 500 ezer dollár szerepel ebben az oszlopban. Az első 30-ból ő keresi a legkevesebbet a reklámokból.

Alonso a Forbes szerint 34 milliót kap a McLaren-Hondától, a reklámokból további 2 milliója folyik be.

A lista első helyén a Real Madrid focistája, Cristiano Ronaldo zárt, ő 58 millió dolláros fizetése mellé 35 milliós (!) reklámbevételt szed össze.

Megérkezett Magyarországra a legdrágább Ford Focus