2017 végén a Ferrarinál, a Mercedesnél és a McLarennél is üresedés lehet, a Red Bull-os Max Verstappen és/vagy Daniel Ricciardo pedig vonzó lehet valamelyik csapat számára, ahogy akár nekik is tetszhet egy új, több sikert ígérő környezet.

A holland tini a napokban arról beszélt, hogy bár szeretne eredményes lenni, egyelőre nem készül távozni, és Monacóban hasonlóan nyilatkozott Ricciardo is, aki azért az elégedetlenségét sem rejtette véka alá:

“Lassan kezdek eljutni arra a pontra, amikor a bajnoki címért szeretnék küzdeni. Most már nem lehet csak hosszú távú cél. Azt gondoltam, hogy idén lesz erre lehetőségem, de úgy néz ki, ez elúszott. Szóval komoly fejlődést látni az év folyamán, arra utaló jeleket, hogy jövőre már tényleg sikerülhet, mert ez a célom.”

A kérdésre, hogy ezt azt jelenti, akár el is hagyhatja a Red Bullt, így felelt:

“Nem egyelőre nem gondolok erre. De nem tudom, hogy mit csinál a csapat, egyelőre nem látok tisztán. Szóval most azt mondanám, hogy nem valószínű, hogy jövőre lelépek.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Monacóban arról beszélt, hogy 2018-ra biztosan marad mindkét pilótájuk, a szerződésük nem engedni a lelépést akkor sem, ha az eredmények nem valami fényesek:

“Nem, nincs eredményekre vonatkozó záradékuk. Sima, világos szerződésük van. Nincs kétségem afelől, hogy Max és Daniel is egy RB14-est vezet majd.”

F1: Ricciardo kezdi unni a Red Bullt? 1