Mivel Fernando Alonso ezen a hétvégén az amerikai Indy 500-on indul, a Forma-1-es Monacói Nagydíjon a McLaren “pihenőre” vonult veteránja, Jenson Button helyettesíti. Az angol a csütörtöki edzéseken vezetett először 2017-es F1-es autót, a második gyakorlást a 12. helyen, csapattársa, Stoffel Vandoorne mögött alig néhány századdal zárta.

Így beszélt az első nap után a 37 éves veterán:

“Ahogy elértem az 5. kanyarig, kiült a mosoly az arcomra, hogy hat hónap után újra Forma-1-es autót vezetek, Monacóban. Csodás élmény, de komolyan. Persze akárhogy is alakuljon a hétvége, a többségünk hétfőn már nem is emlékszik rá, szóval a lényeg, hogy kiélvezzem a teljes hétvégét. Örömautózás, további emlékek gyűjtése lesz ez számomra.”

“Nagyszerű élmény az új autót vezetni. Hiányzott-e az F1? Nem, nem hiányzott. De az autóba visszaülve nagyon élveztem a vezetést, hogy őszinte legyek, jobban is, mint az elmúlt években. Egyértelműen a megfelelő időben szálltam ki, és nem is hiányzott a vezetés, de ma nagyon élveztem.”

F1: Button öt kanyar után vigyorgott 1

Button kiemelte, hogy a 2017-es nagyobb leszorítóerejű autókkal mekkora öröm volt nagy sebességgel hajtani: “Az uszodai szakasz első felén padlógázon mentem. Nem is emlékszem, mikor volt ilyen, talán soha nem is mentem ott padlógázon, szóval nagyon menő! De a fékezésen még dolgoznom kell. A szokásos kezdő hiba: korai fékezés, kanyarodás, korai kigyorsítás, alulkormányzottság. Remélem, hogy szombatra összerakom ezt is!”

Bár papíron Monaco nyújthatja az eddigi legjobb pontszerzési esélyt a McLarennek, a 2009-es világbajnok azt mondja, nem tűzött ki semmilyen konkrét célt vasárnapra.

“Szerintem mindig lehetségesként kell kezelni a pontszerzést, ha az ember képes eljutni a célig. De hogy őszinte legyek, nem igazán gondolkodtam azon, hol is kellene beérnem. Egyelőre eléggé összekeveredett a mezőny, de biztosan más lesz a kép szombatra és nem számítok arra, hogy újra csak egytizedre legyek a Mercedestől.”