A 2017-es Forma-1-es világbajnokságot jelenleg a ferraris Sebastian Vettel vezeti, míg mögötte a barcelonai győzelme után lemaradását mindössze 6 pontra csökkentő mercedeses Lewis Hamilton áll a 2. helyen.

A két sztárpilóta a Spanyol Nagydíjon a pályán is küzdött egymással, ami nagyon tetszett a Mercedes-csapat elnökének, Niki Laudának.

“A legmagasabb szintű versenyzés volt. Ennél jobb nem is lehetne. Lenyűgöző volt. Egy négyszeres világbajnok egy háromszoros világbajnok a Ferrari és a Mercedes színeiben a két legjobb autóban. Ennél jobb reklámot nem kaphat a Forma-1” – mondta a svájci Blicknek, hozzátéve, hogy szerinte egész évben folytatódik majd a csata. “Naná. A többiek nem is tudják tartani a lépést. Ilyen egyszerű ez.”

Lauda a két finn csapattársnak, a ferraris Kimi Räikkönennek és Valtteri Bottasnak a támogatói szerepet osztja:

“Räikkönennek és Bottasnak valószínűleg döntő szerepe lesz abban, hogy a Ferrari vagy a Mercedes nyeri a konstruktőri bajnokságot. Szerintem Bottas mostanra ugyanolyan jó, mint Rosberg volt. És talán jobb Räikkönennél.”

Az osztrák legenda bízik benne, hogy a versenyzők teljesítményén és nem az autók megbízhatóságán múlik majd a végeredmény:

“A megbízhatóság mindig fontos a világbajnokságban. Bottas barcelonai turbóproblémája ártott nekünk. A közismert angol-német minőségbiztosításunkon javítani kell. Nem szeretnénk műszaki hibákkal tarkított szezont.”