Remek időjárási körülmények között, tiszta és napos hétvégén rendezték meg a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, a futam igazán szorosra sikerült. Lewis Hamilton és Sebastian Vettel csatájából végül a Mercedes brit pilótája került ki győztesen, a dobogó harmadik fokára pedig az ausztrál Daniel Ricciardo állhatott fel. A pódiumon Pedro de la Rosa kérdezte a versenyzőket.

Lewis Hamilton

Köszönöm mindenkinek, aki eljött ma szurkolni nekem, és hogy ilyen szívesen látnak! Hosszú utat tettünk meg, míg itt Barcelonában eljutottunk idáig, de Barcelonát és Spanyolországot évről évre egyre jobban szeretem. Ennyire szorosnak kéne lennie a versenynek mindig, mint most. Piszok gyors volt Sebastian. A csapat nagyon jó munkát végzett és nem igazán tudom, hogy mi ment félre a rajtnál. Amikor Vettel jött ki bokszutcából, egyszer csak elfogyott előttem az út, Sebastian meg ott volt a másik oldalon. Szoros volt, de ilyen a verseny. Semmin nem változtatnék most sem.

Fizikailag nagyon megterhelő volt a verseny, 2 kilót fogytam a futam alatt. Nagyon gyors az autó, edzésben kell lenni Sebastian pedig fantasztikusan vezetett, így vele is tartanom kellett a tempót. Kiváló pilóta.

f1_barcelona_fut_14

Sebastian Vettel

Nagyon jó rajtom volt, aztán nyomtam, ahogyan csak bírtam. Mindkettőnknek kipörgött kicsit a kerekünk a startnál, én visszaengedtem kicsit a kuplungot és sikerült megelőznöm. Messze volt ugyan az első kanyar, de meg tudtam tartani az előnyömet és megvolt a ritmusom is. Tudtam, hogy a vége lesz majd kritikus, aztán amikor kijöttem a bokszutcából, furcsa volt, hogy egyből ott termett mögöttem Lewis. Onnantól mindig a lehető legkésőbb fékeztem, az egyes kanyarban blokkoltam is. Utána pedig csak szerencsén múlott minden, mert mindig voltak lekörözöttek, ami szélárnyékot adott. Aztán amikor egyedül maradtam, úgy ment el mellettem, mint a sicc.

Daniel Ricciardo

Nagyon jó érzés újra a dobogón lenni. Ma egy kicsit a szerencsén is múlott, hogy itt állhatok. Azzal, hogy Valtteri kiesett előlem, megkaptam a harmadik helyet, ajándék lónak meg ne nézd a fogát! Nagyon szeretek a dobogón állni és locsolni a pezsgőt. Gyönyörű az idő is, köszönöm mindenkinek!