Fernando Alonso a ragyogó 7. helyről kezdte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, de már a rajt után koccant volt csapattársával, a williamses Felipe Massával, visszaesett. A McLaren spanyol pilótása végül a 12. helyen ért célba – idén először –, de a futam után nem volt elkeseredve az eredmény miatt, pontosabban nem is várt sokkal jobbat.

“A rajtnál az előttem haladók ütköztek, én pedig kockáztattam. Talán maradhattam volna hátrébb, de nem volt vesztenivalóm, ezért megpróbáltam a külső íven előrébb kerülni, tudva, hogy Massa talán nem lát engem” – mondta az incidensről.

“De szerintem a koccanás nélkül sem lett volna jobb, a tempónk miatt előbb-utóbb visszaestem volna. A riválisok szépen, lassan beérnek, és egy idő után lehetetlen védekezni vagy akár támadni. De így is elégedett vagyok a hétvégével. Tegnap szuper kört mentem (az időmérőn), ma pedig minden komolyabb probléma nélkül a célig jutott az autóm, szóval lépésenként, de haladunk.”

Idei első célba érését ugyanakkor nem tekinti fordulópontnak a kétszeres világbajnok:

“A fordulópont majd akkor jön, amikor a Honda erős fejlesztést hoz. A kasztni nem rossz, a Q3-ban voltam, rendszeres ott vagyok a top10-ben is, de a motorerő és a megbízhatóság hiányzik. Remélhetőleg tényleg javult a megbízhatóság, hiszen az autó tökéletes állapotban jutott a célig. De azért reménykedjünk a további javulásban!”

Alonso Barcelonából még ma az USA-ba repül, hogy hétfőn részt vegyen az Indy 500 edzésein, legközelebb pedig csak szűk egy hónap múlva, június 9-én ül Forma-1-es autóba, hiszen a Monacói Nagydíj idején ő Indianapolisban lesz. Még nem biztos, de a Honda Montrealra talán elviszi az Alonso által várt fejlesztést is.