Katasztrofálisan indult Fernando Alonso hazai versenyhétvégéje, a pilóta első körének harmadik kanyarjában volt kénytelen félreállni a füstölő, olajat eresztő McLaren-Hondával.

A kétszeres világbajnok már az edzés alatt a szállodája teniszpályájáról posztolt képet…

A japán motorgyártó közlése szerint az erőforrás a korábban már Ausztráliában, Kínában és Bahreinben is használt darab volt, így nem akkora a veszteség, de a különböző részelemek cseréjével a kétszeres világbajnok már idei utolsó szabadon beszerelhető, negyedik belsőégésű motorjáig jut, ha az elromlik, a következőért már büntetés jár.

Nem csak Alonsónál akadtak gondok, a ferraris Sebastian Vettel egyszer sebességváltó-probléma miatt állt félre a bokszutca kijáratánál, onnan kellett visszatolni a garázsba, Daniel Ricciardo Red Bullját is hosszasan szerelgették.

A leggyorsabb a Mercedes párosa volt, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kényelmes előnnyel zárt az élen, a gyorsabb Ferrari-pilóta, Kimi Räikkönen is kis híján egy másodpercet kapott Hamiltontól.

A Red Bulloké lett az 5-6. hely, Max Verstappen alig maradt el a Ferrariktól, míg a negyedik erő a Haas volt délelőtt. Kevin Magnussen és Romain Grosjean 7-8. ideje bizonyos szempontból azért aggasztó lehet az amerikai csapat számára, hiszen míg a dán az új fejlesztésekkel, a francia a korábbi csomaggal körözött, a különbség pedig csak kéttized volt közöttük. Magnussen edzése egyébként dicstelenül ért véget, a 4. kanyarban a kavicságyon átszánkázva a falnál állt meg.

f1_barc_edz_1