A Bahreini Nagydíjon Max Verstappen búcsúzott igen korán, amikor fékhiba miatt a falnak csapódott, múlt vasárnap pedig Daniel Ricciardo volt kénytelen bokszba kiállni Szocsiban, amikor a jobb hátsó fékje égni kezdett. Az évet meglepően gyengén kezdő Red Bullnál komoly munkára lesz szükség.

“Nagy csalódás volt, hogy Danielt már a futam elején elveszítettük a jobb hátsó fék hibája miatt, rögtön a biztonsági autós szakasz után. Rá kell jönnünk, mi is volt a hiba pontos oka. Az eredmény hasonló volt, mint Maxnál Bahreinben, de úgy tűnik, más volt a háttérben, szóval alapos vizsgálatra lesz szükség” – mondta a Red Bull főnöke, Christian Horner az Orosz Nagydíj után.

A fékprobléma egyértelműen megoldást követel, ugyanis a Red Bull a Spanyol Nagydíjra nagy fejlesztési csomaggal készül, ha az új kasztni versenyképes lesz, még fájdalmasabb lesz elveszíteni valamelyik autót a versenyen.

“A közeljövőt tekintve egyértelműen Barcelonában lehet a legjobb esélyünk a dobogóra. Azt azért nem mondom, hogy az ottani szereplés határozza meg az idényünk további alakulását, de annyit legalábbis megmutat majd, hogy lehet-e még esélyünk a dobogóra az idény első felében, vagy sem” – mondta Ricciardo a Spanyol Nagydíjról.