A 2016 végén visszavonult, 2017-re mégis visszahívott Felipe Massa harmadvirágzásba kezdett idén, amolyan best of the rest pozícióban a harmadik erőnek számító Red Bull pilótáival vív külön bajnokságot, az időmérőkön és a futamokon is a 6-8. hely között van. Így volt ez az Orosz Nagydíj kvalifikációján is, ahol Daniel Ricciardo mögött, de Max Verstappen előtt lett a 6. Így beszélt az időmérő után:

“Egyértelműen nagyszerűen sikerült az időmérőm, bebújtam a két Red Bull közé. Rob (Smedley, Massa korábbi versenymérnöke és barátja) azt mondta, szerinte odaférhetek közéjük, én pedig azt feleltem, hogy oké, megpróbálom. Igaza lett. Jó érzés versenyben lenni egy olyan csapattal, amelyik az első pár futamon előttünk járt. Pénteken a hosszú etapos tempóm is jobb volt az övéknél, így holnap is küzdhetünk.”

“Nem a jó oldalról indulok, de sose lehet tudni, lehet, hogy jól csípem el a rajtot, a Mercedes-motor pedig előny, a 2. kanyarban pedig bármi történhet. Aztán elérjük a 3. kanyart és indul a futam” – tette hozzá.

Massa egyébként fogadott is a Red Bull-osokkal: Monacóban egy házban laknak, a vasárnapi legjobb egy hétvégére megkapja majd a legnagyobb lakást, Max Verstappenét.

A brazil veterán újonc csapattársa, Lance Stroll a 11. rajthelyet szerezte meg a szocsi időmérőn, épp lemaradt a továbbjutásról.