A Forma-1-ben mindig a legmagasabb fordulaton pörög a fejlesztési verseny, gyakran előfordul, hogy a legfrissebb alkatrészeket a különböző csapattagok, mérnökök az utolsó pillanatban, személyes poggyászukban viszik magukkal a versenyhelyszínekre.

Az Orosz Nagydíj előtt így tett a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is, a Max Verstappen autójában szolgáló Renault-motorhoz hiányzott egy elem.

“Egy elem kimaradt (a szállítmányból), de szerencsére a renault-s srácok elküldték az alkatrészeket Angliába, én pedig sikeresen áthoztam a vámon tegnap” – nyilatkozta pénteken a Sky Sportsnak.

“Nem volt a legegyszerűbb dolog elmagyarázni a helyzetet az orosz biztonsági embernek, de végül azért megértette” – mesélte Horner.

A “szeretetcsomag” ellenére Horner nem vár sokat a szocsi hétvégétől, a Barcelonára tervezett új kasztni és a Montrealra érkező motorfrissítés után léphet nagyot a Red Bull.

“Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor az 5-6. hely lehet a miénk itt. Az időmérőn nagyobb a lemaradásunk, mint a versenyen. Ez a futam még a kármentésről szól, el kell jutni a célig, aztán majd jönnek a frissítések. Remélhetőleg a barcelonai csomag már felpörgeti az idényünket.”