Fernando Alonso idén nem indul a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, helyette a legendás amerikai oválos futamon, az Indy 500-on vesz részt a McLaren, a Honda és az Andretti Autosport együttműködésében.

A spanyol pilóta már túl van az üléspróbán, tesztelt is, izgatottan várja a május végén következő kalandot. Nem sajnálja a monacói kimaradást, az Indy 500-ban nagyobb lehetőséget érez:

“A monacói egyértelműen az a futam, amire leginkább készültem idén, hiszen a csomagunk ott biztosan versenyképesebb lesz. Ilyen szempontból rossz hír, hogy ütközik az Indy 500-zal, de összességében többet nyerhetek, mint veszíthetek. Monacóban esetleg ott lehetnék az első ötben, vagy talán a dobogón, ami jó eredmény, de egy másik legendás verseny megnyerésének lehetősége sokkal nagyobb dolog, mint bármilyen monacói eredmény” – mondta Alonso, aki korábban már kétszer is győzött Monte-Carlo utcáin.

“Különleges nap lesz a motorsport számára, hogy a McLaren-Honda egy napon versenyez Monacóban és Indianapolisban” – tette hozzá.

Alonso úgy véli, hogy a wokingi csapat nélküle is jól teljesíthet majd Monacóban Stoffel Vandoorne-nal és az őt helyettesítő veteránnal, Jenson Buttonnal.

“Mindketten jó munkát végeznek majd. Bár Jensonnal még beszélnem kéne, hogy járna nekem valami részesedés a monacói beugrásért kapott összegből… Jenson ismeri a csapatot, ismeri az autót, hozza majd a maximumot, amit Monacóban lehet. Nagyon is reális esély lesz a pontszerzésre, ha valaki képes hozni az eredményt, az Jenson.”

“És amúgy is, Stoffel is a lehető legjobbat hozza majd az autóval, szóval bízzunk benne, hogy pontokat szerez a McLaren! Persze ez sok mindenen múlik, ugyanis a monacói egy különleges verseny, de szerintem nem lesz gond, és az, hogy kihagyom a futamot, nem befolyásolja hátrányosan a csapatot.”

A McLaren-Honda-Andretti már Alonso autójának festését is megvillantotta, az F1-es munkáiról ismert független grafikus, Sean Bull pedig megrajzolta, szerinte milyen lesz a pályán a járgány.