Szerdán hatalmas meglepetést keltve bejelentették, hogy Fernando Alonso kihagyja az idei Forma-1-es Monacói Nagydíjat, helyette a McLaren, a Honda és az Andretti Autosport együttműködésében az amerikai Indy 500-on indul.

Bahreinben a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert is megkérdezték a hírről, ő pedig nem fogta vissza magát:

“Nem könnyű Fernandónak, nehéz időket él. Zaknek (Brown, McLaren-főnök) is megvan a maga baja, igyekszik a depressziós pilótája motivációját életben tartani. Előállt ezzel az ötlettel, hogy elküldje Indianapolisba – elment az esze. Az a legőrültebb verseny, amit valaha is láttam!”

“Alonso tesztelni sem fog, csak beül az autóba. Az 1-es kanyar az egy valódi kanyar, nem könnyű dolog padlógázon végignyomni a pályát. Jobban tenné, ha ellátogatna egy pszichiáterhez.”

A nyilatkozatra Brown reagált, a Twitteren feltette a költői kérdést a Red Bull-főnöknek, hogy mégis melyiküknek kellene pszichiáterhez mennie…

Horner hozzátette, hogy ő sosem engedné el a versenyzőit úgy, mint a McLaren teszi Alonsóval.

“Hogy mi elengednénk-e a pilótáinkat? Nem. Olyan ez, mintha az illető lelépne kavarni egy új barátnővel, aztán visszatérne – ha egy versenyző elkötelezte magát, akkor ez nem helyes. Esetleg ha nem ütköznének a futamok, vagy a versenyző karrierjének végén. De úgy tűnik, a McLarennél egészen más a hozzáállás, egészségükre!”