Miután a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Sebastian Vettel győzött, Kínában pedig egy második helyet hozott, miközben Kimi Räikkönen csak egy 4. és egy 5. helyet tudott felmutatni, máris nagy különbség alakult ki a Ferrari pilótái között.

Az elnök már beszólt a finn veteránnak, aki idén megint nem találja az autó beállításait, így 2014-hez és ’15-höz hasonló szezonra készülhet, ha nem fordít villámgyorsan.

Mivel a 2017-es Ferrari végre pariban van a Mercedesszel, hosszú évek után a legjobb esélye van az olasz csapatnak a bajnoki címekre, Räikkönentől nagyobb segítség kellene a konstruktőriben, de ha nem megy neki, akkor legalább Vettelt kellene az egyéni győzelemhez segíteni.

A maranellóiak hagyományosan egy első számú és egy másodhegedűs pilótát alkalmaznak, de a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene szerint még nincs itt az ideje a szerepek kiosztásának:

“Még nagyon az elején járunk a bajnokságnak. A jövőt illetően a versenyzőink ismerik az irányelveinket. Biztos vagyok benne, hogy ha a bajnoki címért küzdünk majd – de egyelőre korai lenne még ezt kimondani – akkor meghozzuk a megfelelő döntést” – mondta a brit Sky Sportsnak.

A Ferrarinál Vettel és Räikkönen szerződése is lejár az év végén.