A Red Bull a tavalyi Spanyol nagydíjra ültette át a Toro Rossóból Max Verstappent, a holland tini pedig azonnal futamot is nyert, majd több kiemelkedő teljesítménnyel bizonyította tehetségét, sokan a jövő bajnokát látják benne.

Csapattársa, Daniel Ricciardo azt mondja, örül neki, hogy ilyen erős pilóta van a garázs túloldalán, mert ez őt is motiválja.

“Egyértelműen segít, ha versenyképes a csapattárs. Az ember néha azt hiszi, hogy a maximumot hozza, aztán látja, hogy hoppá, abban a kanyarban van még egy tized és ilyesmik. Jó a folyamatos nyomás, a rivalizáció. Maxról nagyon sokat beszélnek, világbajnoki címeket jósolnak neki, ez pedig motivációt jelent számomra, úgy vagyok vele, hogy állítsuk csak meg ezt a vonatot!”

Az ausztrál pilóta hangsúlyozta, hogy a fentiek ellenére jó a viszonyuk, legalábbis, amíg nem emelkedik a tét.

“Egyelőre nem vagyunk egy Lewis és Nico, de alakulhat még így, hiszen mindketten nagyon szeretnénk eljutni arra a szintre, hogy a bajnoki címért küzdünk egymással. Szóval nehéz megjósolni, mit hoz a jövő, de én nem bánnám, ha ez lenne a vége. Aztán majd meglátjuk, ha ott leszünk.”