Barcelonában pénteken reggel megkezdődött a 2017-es Forma-1-es előszezoni tesztelés utolsó napja.

Ahogy csütörtökön Sebastian Vettel, most Kimi Räikkönen villantotta meg a Ferrari tempóját, a finn a vörös autóval 1:18,634-es kört futott szuperlágy keveréken, a teszt eddigi legjobbját. A 2007-es bajnok köre Vettelénél fél, a tavalyi pole-nál szűk másfél másodperccel volt jobb.

barcelona_teszt08_04

A második helyen, nyolctizedes hátránnyal a Red Bull-os Max Verstappen zárt, míg a Toro Rossó-s Carlos Sainz az utolsó percekben ultralágyon hozott körével épp beugrott a mercedeses Valtteri Bottas elé a 3. helyre.

Piros zászlókból négy akadt a délelőtti műszakban. Kétszer Romain Grosjean miatt kellett leállítani a körözést: első ízben a kavicságyba csúszott az 5. kanyarban, később a pálya hátsó részén állt le alatta a Haas.

A McLaren-Honda vergődése a zárónapon is folytatódott, Fernando Alonso autója kétszer állt le elektronikai hiba miatt – csütörtökön Stoffel Vandoorne-nál is hasonló történt – összesen 19 kört tett meg a pályán az MCL32-es, de ebből kettőt a tréler platóján. A McLaren “felkészülése” kész katasztrófa.

barc_teszt08_de