Barcelonában csütörtökön lezajlott a 2017-es előszezoni tesztelés utolsó napja, amely igazi Ferrari-sikert hozott.

A délelőtti menet utolsó órájában Sebastian Vettel előbb lágy, majd szuperlágy, végül ultralágy gumikon ment gyors etapokat, az utolsó keveréken új tesztcsúcsot is futott 1:19,024-gyel, méghozzá úgy, hogy körei végén visszavett, azaz még gyorsabb is lehetett volna.

A német versenyző délután hibátlan és gyors versenyszimulációt teljesített, összesen 156 kört futott a nap folyamán, ezzel ő volt a legszorgalmasabb pilóta.

barcelona_teszt07_07

A második leggyorsabb kör Lewis Hamilton nevéhez fűződött, ő 1:19,352-t ment ultralágyon délelőtt, ami 32 ezreddel volt rosszabb a csapattárs, Valtteri Bottas csúcsánál, Vetteléhez képest viszont egy nagyságrenddel nagyobb volt a hátránya. A Mercedesnél délután Bottas állt munkába, ő nem gyors körökkel foglalkozott, csak a 8. lett. A Merci összesen 147 körrel zárt.

A Force Indiával a 3. helyen záró Esteban Ocontól már mindenki egy másodperc feletti lemaradásban volt Vettelhez képest, az utolsóként záró Williams-újonc, Lance Stroll már a 107 %-os határt sem ugrotta volna meg, persze láthattuk már, hogy az FW40-es ennél sokkal gyorsabb is tud lenni.

barcelona_teszt07_04

Műszaki hiba három csapatnál akadt: Danyiil Kvjat a Toro Rossóval és Jolyon Palmer a Renault-val egyszer-egyszer állt le a pályán, míg a McLaren-Honda kétszer adta meg magát a délelőtt utolsó órájában elektronikai probléma miatt. Stoffel Vandoorne a nap folyamán összesen 48 kört tett meg, a McLaren nagyjából fél-harmadannyit futott, mint a többiek.

A téli teszteléstől a mai napon búcsúzott Vettel, Ricciardo, Kvjat, Magnussen, Vandoorne és Ocon, ők legközelebb már csak a melbourne-i szezonnyitón lépnek újra pályára.

barc_teszt07_du