A Forma-1 új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media januári érkezésekor jelezte, hogy a csapatoknak is tulajdonrészt kínál. Az erre a célra elkülönített részvények végül nem bizonyultak kapósnak – főképp azért, mert szavazati jog nem jár velük -, úgy tűnt, egyetlen alakulat sem vásárol.

A spanyol AS azonban másról tudósít, a sportlap által megtekintett hivatalos dokumentumok szerint az F1-es résztvevők közül elsőként a Ferrari mégis vett néhány részvényt, összesen 11,4 millió dollár értékben. A vásárlást eddig sem a Liberty, sem a Scuderia nem erősítette meg.

Szintén a Ferrarit illető hír, hogy a 2015 októbere óta elnöklő Sergio Marchionne egészen 2021-ig marad az olasz márka élén a Gazzetta dello Sport szerint. Az anyacég Fiat Chryslert is vezető kanadai-olasz üzletember a korábbi tervek szerint 2018 végén vonult volna vissza mindkét posztról.

Az olasz lap azt is hozzáteszi, hogy Marchionne a Ferrari elnökeként nem vett fel fizetést 2016-ban, a fiatos poszt után azonban 10 millió dollár járt neki.