Csütörtökön Barcelonában elérkezett az első négynapos Forma-1-es teszt zárónapja, amelyen a Pirelli kérése alapján a csapatok az olasz gyártó esőgumijait (is) tesztelték a nagy tartálykocsikkal reggel és az ebédszünetben is fellocsolt pályán.

Miután az újonc Lance Stroll a helyszínen javíthatatlan sérülést okozott az autónak szerdai balesetével, a Williams egyáltalán nem tesztelt a zárónapon, és a Toro Rosso is egyetlen kört futott csak, egy makacs motorprobléma elvitte a napot. Délelőtt még az addig bombabiztos megbízhatóságot mutató Mercedes is a garázsban maradt egy elektronikai hiba miatt – Lewis Hamilton meg sem várta az ebédszünetet, távozott, végül 13 óra előtt nem sokkal Valtteri Bottas vitte el pár körre a W08-ast.

Galéria a vizes tesztnapról, kattints a képre!

A locsolások után a délelőtti és a délutáni szakasz végére is felszáradt a pálya, így a slick gumik is felkerültek, a lágy keveréken futott 1:22,783-as körével a ferraris Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb, bár a folyamatosan változó körülmények és a lemosott aszfalt miatt a csütörtöki köridőknek semmilyen jelentősége nem volt.

A vizes pálya ellenére senki nem csúszott ki, nem tört autót, sőt még műszaki hiba miatt sem került elő a piros zászló, nem kellett megszakítani a körözést.

barc_teszt04_du