Barcelonában szerdán folytatódott az első 2017-es Forma-1-es teszt. Ahogy már megszokhattuk, a legnagyobb távot a Mercedes tette meg Valtteri Bottas és Lewis Hamilton összesített 170 körével, és a leggyorsabb időt is a címvédő csapat könyvelhette el, a finn pilótájuk délelőtt 1:19,705-öt ment.

Bár a nap végén Sebastian Vettel alatt leállt a Ferrari a bokszutcában, a maranellói csapatnál nagyon elégedettek lehetnek, ugyanis a négyszeres világbajnok bő két versenytávot húzott le az autóval, kvalifikációs szimulációján pedig mindössze bő kéttizeddel volt lassabb Bottas csúcsánál.

barcelona_teszt03_23

Ahogy a Mercedesnél, ezúttal a Renault-nál és a Toro Rossónál is osztott nap zajlott, pilótáik viszonylag zavartalanul dolgoztak. A Renault-t még Jolyon Palmer tette ki a kavicságyba reggel, de később visszatért a pályára, míg a Toro Rossónál Carlos Sainz alatt állt le az autó délután.

A nap főszereplője ugyanakkor a Williams újonca, Lance Stroll volt. A 18 éves kanadai milliárdoscsemete tegnap már kora délelőtt a kavicságyba csúszott az autóval, amelyet alkatrészhiány miatt ki sem tudtak küldeni később, ezért az ifjonc megkapta a mai napot is. Az ebédszünet előtt Stroll megint kicsúszott, munkát adva ezzel a szerelőknek, majd délután a 6. kanyarban rendesen falnak vágta az FW40-est, idő előtt lezárva a szerdai munkát is. Töri az autókat, de legalább jól fizet – eddig eléggé Pastor Maldonadóra emlékeztet az újonc.

barcelona_teszt03_20

A McLarennél a harmadik napon végre nem volt komolyabb gond, Fernando Alonso összesen 72 kört tudott megtenni, leggyorsabb, ultralágyon futott köre azonban majdnem három másodperccel gyengébb volt, mint az élen záró Bottasé ugyanezen a keveréken.

A teszt csütörtökön “esőnappal” folytatódik, a Pirelli kérésének megfelelően fellocsolják majd a pályát, hogy az új esőgumikat teszteljék.

barc_teszt03_du