A Forma-1-be az ide szabályváltozások miatt átalakult autókon újra megjelentek az utoljára 2010-ben látott cápauszonyok, amelyek azonban sokak szerint nem mutatnak jól az amúgy ütősebb külsejű járgányokon. Ezt a tábort erősíti a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is:

“Szerintem fantasztikusan néznek ki az új autók, csakis a cápauszony rontja el az arányaikat. Tavaly mi felvetettük a Stratégiai Munkacsoportban, hogy zárjuk ki a visszatérésüket, mert elhanyagolható előnyt jelentenek a teljesítmény tekintetében, az esztétika érdekében kértük, hogy így legyen, de aztán a Forma-1-es Bizottságban a csapatok többsége leszavazta ezt” – nyilatkozta hétfőn.

mclaren_MCL32_05

Horner azért nem mondott le az uszonyok betiltatásáról, a jövő évre szeretné őket eltüntetni.

“Remélhetőleg a jövő évre megoldhatjuk ezt, ugyanis nagyszerűen mutatnak az autók, kár, hogy a szabályok kiskapuján visszasettenkedett a cápauszony. Ha az aerodinamikusokat kérdezzük, ők persze szeretnék megtartani, de én esztétikai szempontból közelítve azt mondom, jobbak lennének az autók nélkülük.”

És hogy a cápauszonyon kívül mi bántja még Horner szemét? “A McLaren festésén kívül minden jól néz ki. Ron (Dennis, volt főnök) biztosan kitért a hitéből!”