Barcelonában lezajlott az első 2017-es Forma-1-es teszt első délelőttje, amelyen a világbajnok Mercedes uralta a pályát.

A Nico Rosberg helyére érkezett Valtteri Bottas ugyan a köridőben csak második volt, de a W08-assal máris 79 kört, több mint egy versenytávot tett meg, ami kiváló megbízhatóságot, jól tervezett rendszert sejtet.

barcelona_teszt01_14

A leggyorsabb Sebastian Vettel volt a Ferrarival, lágy gumin 1:22,791-es kört futott, ami 26 ezreddel marad csak el a teljes tavalyi téli tesztelés csúcsidejétől, az 1:22,765-től. A vörös autó egyébként szintén megbízhatóan működött, 62 kört teljesített az SF70H.

Utánuk Felipe Massa (Williams) és Sergio Perez (Force India) következett 39-39 körrel, de közepes keveréken futott, gyengébb időkkel. Szintén 30 kör fölé kapaszkodott a Sauber.

barcelona_teszt01_01

Kárba veszett viszont a délelőtt a McLaren és a Red Bull számára, Fernando Alonso autójában az installációs körön fedeztek fel problémát a motorszállító Honda szakemberei, míg Daniel Ricciardo a 4. körén állt le a pályán – a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko állítása szerint nem a Renault-erőforrás hibája miatt.

redbull_hiba

Az idény első autótörése a haasos Kevin Magnussen nevéhez fűződött, igaz, a dán épp csak érintette a falat, az első szárny bal végét bontotta le.

A délelőtt folyamán a Williams és a Haas autóján is megjelent az eredetileg a Mercedes és a Ferrari autóján látott T-szárny, ugyanakkor a címvédő járgányáról továbbra is “hiányzik” a cápauszony.

barc_teszt01_de