Bár még mindig csak 19 éves, Max Verstappen idén már harmadik Forma-1-es idényét kezdi, méghozzá az egyik favoritnak számító Red Bullnál. Édesapja, Jos szerint a tavaly már futamot nyerő fiú jó, de azért világbajnoki küzdelmet még korai lenne elvárni tőle 2017-ben.

“Természetesen téma a bajnoki cím, de én személy szerint úgy vélem, hogy korai még, inkább egy év múlva lehet komoly lehetőség. Tavaly Max győzött Spanyolországban, és remélhetőleg idén is nyer néhány futamot. Hármat, négyet, szerintem ez reális. A Red Bull mindig jó volt a szabályváltozások idején, a rendelkezésemre álló információk szerint most is jól fest a helyzet” – nyilatkozta az egykori F1-es a holland Ziggo Sportnak.

verstappen_ricciardo_rosberg

Adrian Newey zsenije és az egyre jobb Renault-motor valóban biztató a Red Bull számára, a csapatfőnök, Christian Horner szerint pedig Verstappen és Daniel Ricciardo kettőse a mezőny legjobbja.

“Valószínűleg a miénk a mezőny legizgalmasabb pilótapárosa. Izgalmas látni Max fejlődését, ahogy gyűjti a tapasztalatokat és nő az önbizalma – és még mindig csak 19 éves! Az én szememben Daniel volt a tavalyi év versenyzője, elképesztő versenyeket teljesített, csúcsformában van, duzzad az önbizalomtól. A kettejük közti dinamika is nagyszerű, nagyon keményen hajszolják egymást, ami kiváló a csapat szempontjából. Nem is kívánhatnék motiváltabb pilótákat” – áradozott a főnök.

“Mindketten kíméletlen versenyzők. Szerintem előzésben nincs náluk jobb. Mindketten nagyon elkötelezettek, élvezik a munkájukat, élvezik, lubickolnak a Forma-1-es versenyzői szerepben. Egy kicsit amolyan bátyus-öcsi viszonyban vannak, egy házban is laknak.”