A Red Bull-os Daniel Ricciardo a csapat honlapján osztotta meg a 2017-es idény előtti gondolatait. A négyszeres futamgyőztes bízik benne, hogy az új szabályok mellett a Red Bull komoly ellenfele lesz a Mercedesnek, igaz, egyelőre csak egy dolgot tud biztosra, azt, hogy hova érdemes jegyet venni a pályákon.

“Szerintem lesznek változások, de az még a jövő kérdése, hogyan is alakul az erősorrend. Én úgy gondolom, hogy továbbra is a Mercedes és a Red Bull lesz az élen, remélhetőleg fordított sorrendben, mint tavaly!” – mondta.

“Az autók gyorsabbak lesznek, a gumik szélesebbek, így a keskenyebb pályákon trükkösebb lesz a helyzet, a szélesebb autók miatt talán kevesebb lesz az előzési lehetőség. De nézőként mindenképp a gyors kanyarba üljetek! Legyen szó bármelyik pályáról, keressétek meg az egyik gyors kanyart, hogy igazán lássátok, mit is művelünk!”

A Red Bull Ricciardo első évében, 2014-ben siralmas tesztszezont teljesített, az ausztrál akkor megtanulta, hogy mennyire fontos, hogy az autó kezdettől fogva megbízhatóan működjön.

“Nagyon kevés tesztnapunk van. Köztudott, hogy az autó, a fejlesztés szempontjából milyen fontos a lehető legtöbb időt a pályán tölteni, de ugyanígy fontos a pilótáknak az erőnlét szempontjából. Sosem volt még olyan jó felkészülésem, mint idén, de azért nem ugyanaz, mint az autót vezetni. Fitten, jó formában érkezem a tesztre, de az autóban töltött első nap még így is fáj majd, mert a test olyanokat tapasztal, amiket már jó ideje nem.”

Így készült a télen Ricciardo

“Kellenek a körök, hogy meglegyen az erőnlét. Aztán amikor rendben van a megbízhatóság, az ember szeretné érezni a hátsóján, hogy gyors az autó. Amint megvan az első gyors kör, már kialakul valami kép, hogyan lassul, hogyan kanyarodik a járgány, az ember egyszerűen érzi. Remélhetőleg pozitív érzésem lesz az első gyors körön!”