A McLaren utoljára a 2012-es Brazil Nagydíjon nyert Forma-1-es futamot – Jenson Buttonnal -, azóta már négy teljes idény telt el anélkül, hogy az egykor szebb napokat látott csapat autóját elsőként intették le.

A McLaren-csapat tavaly decemberben érkezett új vezére, Zak Brown szerint 2017-ben a Hondával közösen tovább fejlődnek, de valószínűleg az ötödik nyeretlen évet is elkönyvelhetik majd.

“Szerintem mindannyiunkat frusztrál a helyzet, képzelhetik, hogy szeretnénk újra nyerő csapat lenni. Az elmúlt években elért eredményeinkhez nem vagyunk hozzászokva. Senkinek sem tetszik ez a csapatnál, fordítani akarunk” – kezdte a Ron Dennis helyére érkezett amerikai.

“Ugyanakkor haladjunk csak lépésről lépésre. Szóval bár a siker felé vezető lépéseket teszünk, fokozatosan jutunk előrébb. Én azt mondanám, hogy idén sem nyerünk majd futamot, én nem számítok ilyesmire. Visszafogottan, a haladásra kell összpontosítanunk 2017-ben, és nem a nagy eredményekre. A lelkesedés megvan, de a csomag még hiányzik ahhoz, hogy futamokat és világbajnoki címet nyerjünk” – figyelmeztetett Brown.

zak_brown_mclaren

A McLaren-Honda idén a szerződése utolsó évét kezdő Fernando Alonsóval, valamint a visszavonult Jenson Button helyére ültetett saját nevelésű szuperújonccal, a belga Stoffel Vandoorne-nal áll rajthoz.