A 2017-es Forma-1-es szabályváltozások az elmúlt években megszokottnál jóval megterhelőbbé teszik majd az autók vezetését, így minden versenyző komolyan edz, erősít a szezon előtt.

Fernando Alonso trénere, Edoardo Bendinelli a spanyol AS sportlapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a 35 éves pilóta a bajnoki éveihez (2005-2006) hasonló formában van:

“Kijelenthetem, hogy Fernando kiváló formában van, erősebb, motiváltabb, mint valaha. Az aerob edzettsége az elmúlt években is rendben volt, de most jobb erőnlétre, nagyobb tömegre, nagyobb erőre van szükség.”

Bendinelli elárulta, hogy Alonso nyakának kerülete 45 centiméteres, nagyjából 10 centivel több ez, mint az átlagos embereké: “Középsúlyú bokszolókéhoz hasonlítható.”

A tréner azt is leszögezte, hogy Alonsónál semmilyen utóhatása nincs a tavalyi Ausztrál Nagydíjon szenvedett horrorbalesetnek: “Semmi, abszolút semmi. A tüdeje komolyan megsérült, de mostanra tökéletes.”

És ha már erős, edzett nyakak: a Red Bull Spanyolország Twitter-fiókján megjelent képen is jól látszik, hogyan erősítenek a versenyzők. A Toro Rossó-s Carlos Sainz fején lóg vagy hét kiló.

sainz_edzés