Bő három hét múlva elkezdődik a 2017-es szezon előtti Forma-1-es tesztelés, Barcelonában a csapatok pályára küldik majd az új szabályoknak megfelelő modelljeiket. A gumiszállító Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery szerint nem lesz érdemes nagy következtetéseket levonni a tesztelésből, ugyanis a valós erőviszonyokat csakis az első futamokon láthatjuk meg.

“Úgy gondolom, kapunk valami képet Barcelonában, de szerintem ott még nagyban megy majd a ködösítés, félrevezetés. Szerintem senki sem fogja felfedni a lapjait, az aerodinamikai csomag annyira más lesz, hogy a magabiztosabb biztosan futnak majd kamuetapoka. Senki nem akarja a többieknek egy hónappal előbb elárulni, mi is gurul majd ki a garázsukból Melbourne-ben” – mondta a szakember.

A Pirelli is komoly fejlesztési programmal készült a 2017-es évre, de Hembery jelezte, hogy a munka még nem ért véget.

“Az öszvérautókkal sikerült komoly fejlesztési munkát végeznünk, de azok az autók négy-öt másodperccel lassabbak, mint amiket Melbourne-ben látunk majd, szóval lesz még mit visszaigazolni Barcelonában, azonban az ottani időjárási viszonyok miatt igazából csak az első futamokon ismerjük majd meg az új keverékeket.”

“Azzal a hozzáállással dolgoztunk, hogy a csapatoktól kapott adatok reprezentatívak az autók teljesítményét illetően, legalábbis nagyjából, aztán majd meglátjuk, amikor ténylegesen a pályára lépnek és befutnak a valódi adatok. De abban is biztos vagyok, hogy a mérnökök zsenialitásának köszönhetően lesz olyan megoldás, amire senki sem számított, és új dolgokat is látunk majd.”