Az év végi listákból is kiderült, hogy a Red Bull-os Daniel Ricciardo 2016-ban a Forma-1 legjobbjai közé emelkedett, ezért ideális utód lehetett volna a visszavonulását váratlanul bejelentő Nico Rosberg helyére a Mercedesnél, ő maradt saját csapatánál. A Forma-1 hivatalos oldalának a napokban adott interjújában így beszélt:

“Eszement helyzetbe hozta a Mercedest. Meggyőződésem, hogy minden versenyző bejelentkezett, vagy legalábbis gondolt arra, hogy felhívja Totót és Nikit. Érdekes volt látni, hogyan alakultak a dolgok, és Bottas most nagy lehetőséget kapott. Meglátjuk, hogyan teljesít. Ami engem illet, a lehető legjobb helyen vagyok a Red Bullnál.”

“Persze számomra is kísértést jelentett Rosberg helye, a kíváncsiság, hogy milyen lehet az az autó. De 2017 egy új idény, és bízom benne, hogy idén az enyém lesz a bajnoki autó.”

A tesztelés megkezdése előtt ez egyáltalán nem zárható ki, sokan vélik úgy, hogy a sztármérnök Adrian Newey igazi ütőkártya a Red Bull kezében az idei, az aerodinamikára hangsúlyt helyező szabályváltozások idején.

“Igen, úgy gondolom, harcban lehetünk majd a bajnoki címért. Ha sikerül újra annyit fejlődnünk, mint a tavalyi évre, akkor Lewis Hamiltonnak a legkevésbé sem lesz könnyű dolga.”