Miután a világbajnok Nico Rosberg a 2016-os szezonzáró után pár nappal váratlanul bejelentette visszavonulását, a Mercedes kénytelen volt pótlást keresni, akit végül a williamses Valtteri Bottas személyében találtak meg.

“Nem sokkal Nico döntése után már hívott is Toto (Wolff, Mercedes-főnök). Addigra megvoltak a szerződéseink Valtterivel és Lance Stroll-lal, minden le volt tisztázva. Nico kiszállása mindannyiunkat nehéz helyzetbe hozott” – idézte fel a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams a düsseldorfi Spobis konferencián, kiemelve, hogy nem kívánták akadályozni Bottast.

“Amikor a leendő világbajnokokról van szó, az elmúlt években Bottas neve újra és újra felmerült. Kíváncsian várom, hogyan szerepel majd. Valtterit nagyon megszerettük az évek alatt, csak azt sajnálom, hogy nem adtunk neki még jobb autót. Viszont örülök, hogy most lehetőséget kap a Mercedesnél.”

claire_williams

Bottas helyére a Williams a tavaly a visszavonulás mellett döntő Felipe Massát hívta vissza. A csapatot jól ismerő veterán alkalmazása alapvetően logikus volt, de Williams most megerősítette a pletykákat, miszerint a csapat névadó szponzora, az italmárka Martini is ragaszkodott egy öregebb, 25 év feletti versenyzőhöz.

“Tudtuk, hogy az újoncunk, Lance mellé egy tapasztalt versenyző kell, emellett pedig a szponzorunknak is volt kikötése. Az volt a gond, hogy a Forma-1-ben elérhető pilóták egyike sem volt 25 éves. Szóval sűrű hat hetünk volt.”